Ξεκινούν πειράματα για… «νεκρανάσταση» των εγκεφαλικά νεκρών

Ξεκινούν πειράματα για… «νεκρανάσταση» των εγκεφαλικά νεκρών

Μέσα στη χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει η έρευνα αιχμής που θα αποπειραθεί να εμφυσήσει ξανά ζωή στους εγκεφαλικά νεκρούς.
Τα πρωτοποριακά πειράματα θα ξεκινήσουν διερευνώντας τη δυνατότητα να αναγεννηθεί ο εγκέφαλος κλινικά νεκρών ανθρώπων, καθώς η επιστημονική ομάδα πήρε το πράσινο φως από κρατικές αρχές αλλά και επιτροπές δεοντολογίας για τις πρώτες κλινικές δοκιμές.

Ο ινδός ειδικός δρ Himanshu Bansal, ο οποίος εργάζεται σε δυο μεγάλες βιοτεχνολογικές φίρμες, τη Revita Life Sciences και την Bioquark Inc, πήρε την πολυπόθητη ηθική έγκριση να στρατολογήσει μια ομάδα 20 ασθενών που έχουν χαρακτηριστεί κλινικά νεκροί έπειτα από βαρύτατο τραυματισμό στο κεφάλι.
Τα πειράματα θα επικεντρωθούν στη δυνατότητα αναβίωσης μερικών τμημάτων του κεντρικού νευρικού συστήματος. Μπορούν όμως πράγματι να «αναστηθούν»; Παρά το μεγάλο και γενναίο βήμα που αποτολμά η εν λόγω μελέτη δηλαδή;
Η έρευνα θα βασιστεί σε έναν ευρύ συνδυασμό τεχνικών, όπως ο «βομβαρδισμός» του εγκεφάλου με βλαστοκύτταρα και πεπτίδια (οργανικές ενώσεις με αμινοξέα), η χρήση του λέιζερ, αλλά και μεθόδους νευρικής διέγερσης σαν αυτές που χρησιμοποιούνται για να επαναφέρουν ασθενείς σε κώμα.
Η ιδέα προέρχεται μάλιστα από το βασίλειο των ζώων και ειδικά από πλάσματα σαν τις σαλαμάνδρες, που μπορούν και αναγεννούν ολόκληρα μέλη. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα θα παρακολουθούνται για μήνες για οποιοδήποτε σημάδι νευρικής ανάκαμψης ή εγκεφαλικής λειτουργίας.
Εννοείται ότι οποιοδήποτε σημάδι «ανάστασης», ιδιαίτερα στον νωτιαίο μυελό, θα είναι εξόχως σημαντικό για οποιαδήποτε συνέχεια. Ο δρ Ira Pastor, διευθύνων σύμβουλος της Bioquark, είπε στην «Telegraph»: «Αυτό αντιπροσωπεύει την πρώτη δοκιμή του είδους της αλλά και ένα ακόμα βήμα προς την ενδεχόμενη αντιστροφή του θανάτου στη διάρκεια της ζωής μας. Ελπίζουμε να δούμε αποτελέσματα μέσα στους πρώτους δύο με τρεις μήνες».
Σύμφωνα μάλιστα με τον δρα Bansal, η ομάδα έχει ήδη σημειώσει πρόοδο σε δύο ασθενείς, έναν στον Περσικό Κόλπο και έναν στην Ευρώπη!
Στο ίδιο χαρμόσυνο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του δρος Sergei Paylian, ιδρυτή της Bioquark, ο οποίος είπε ότι όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα, η γνώση που θα αποκτηθεί και οι πρακτικές της εφαρμογές σε μια πληθώρα παθήσεων και νόσων θα είναι ανυπολόγιστης αξίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!