Σοκαριστικές μαρτυρίες από το Λονδίνο: Αίμα και κορμιά παντού, τους μαχαίρωναν με μανία, τους πετούσαμε καρέκλες

Φωτογραφία: AP/ Matt Dunham
Τη φρίκη και τον τρόμο που έζησαν στις επιθέσεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και το Μπόροου Μάρκετ περιέγραψαν όσοι βρέθηκαν εκεί, τη στιγμή που οι τρομοκράτες αρχικά έριξαν το όχημά τους πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια μαχαίρωσαν όσους βρήκαν μπροστά τους.
Πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες είχαν βγει για φαγητό ή ποτό, αλλά και για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League σε μπαρ.
«Αίματα και κορμιά»
Ενας 25χρονος, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, είπε στον Guardian ότι διέσχιζε οδικώς τη γέφυρα, όταν είδε έναν άνδρα και μία έγκυο γυναίκα, δίχως τις αισθήσεις τους, στον δρόμο.
«Πιστέψαμε ότι ήταν τροχαίο, αλλά όταν πλησιάσαμε είδαμε πολύ αίμα και πολλά κορμιά. Υπήρχε μία έγκυος γυναίκα δεξιά, που ήταν σοβαρά τραυματισμένη. Αριστερά, έκαναν τεχνητή αναπνοή σε έναν άνδρα, που άρχισε να αναπ[νέει ξανά. Βγήκαμε από το αυτοκίνητο, πολλοί άνθρωποι ούρλιαζαν», περιέγραψε.

«Τους πέταξε στον αέρα»
Ο Μαρκ περιέγραψε στο BBC τη στιγμή που είδε το βαν να πέφτει σε μία ομάδα ανθρώπων, πάνω στη γέφυρα.
«Πέταξε ένα άτομο στον αέρα, περίπου στα 6 μέτρα. Στο οπτικό μου πεδίο ήταν περίπου 5-6 άνθρωποι πεσμένοι στο έδαφος. Φαίνονταν είτε νεκροί, είτε ετοιμοθάνατοι», είπε.
«Είδα γυναίκα με κομμένο λαιμό»
Ο Αλεξ Σέλουμ είπε στο Fairfax Media ότι ήταν σε παμπ, κάτω από τη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν μπήκε μία γυναίκα που αιμορραγούσε από τον λαιμό.
«Μία τραυματισμένη γυναίκα μπήκε στην παμπ και ζήτησε βοήθεια. Οπως φαινόταν της είχαν κόψει τον λαιμό. Αριστερά μου είδα κάποιον άλλον, που του έκαναν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη».
Στην ίδια παμπ ήταν και ο Τζεφ Γουίτσεϊ, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους πως η γυναίκα, περίπου 20 ετών, μπήκε παραπατώντας, με τη βοήθεια των φίλων της και ήταν σοβαρά τραυματισμένη. «Ηταν ένα πολύ βαθύ τραύμα. Υπήρχε αίμα παντού. Το αίμα πεταγόταν. Ηταν απαίσιο».
«Μαχαίρωσαν γυναίκα 10-15 φορές»
Ο Τζέραρντ Βόουλς ήταν σε παμπ στο Μπόροου και παρακολουθούσε τον τελικό του Champions League. Είδε τρεις άνδρες να μαχαιρώνουν μία γυναίκα 10-15 φορές.
«Φώναζε ''βοηθήστε με'' αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Θέλω να μάθω αν είναι ζωντανό αυτό το κορίτσι. Για 1,5 ώρα περπατάω κλαίγοντας. Δεν ξέρω τι να κάνω», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι πετούσε καρέκλες, ποτήρια και μπουκάλια στους δράστες, σε μία προσπάθεια να τους σταματήσει.
«Συνέχισαν να με πλησιάζουν για να με μαχαιρώσουν... τους μαχαίρωναν όλους. Σατανικοί άνθρωποι», πρόσθεσε.
«Κλωτσούσαν, έριχναν μπουνιές, μαχαίρωναν»
Στο Μπόροου Μάρκετ, οι δράστες με τα μαχαίρια στο χέρι, έχοντας εγκαταλείψει νωρίτερα το βαν, άρχισαν να επιτίθενται σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους.
«Αρχισαν να κλωτσάνε τους ανθρώπους, να τους ρίχνουν μπουνιές, έβγαλαν μαχαίρια. Ηταν μανιασμένοι», είπε ένας άνδρας στο BBC. «Μία γυναίκα τους κοίταξε και άρχισαν να την μαχαιρώνουν. Σε όλη τη γέφυρα υπήρχαν άνθρωποι που αιμορραγούσαν. Ανθρωποι που προσπαθούσαν να βοηθήσουν ο ένας τον αλλον», πρόσθεσε.
«Δεν υπήρχε ασφαλές μέρος»
Η Μπέθανι Ατκιν, που εργάζεται για τον Guardian, ήταν σε ένα εστιατόριο, κάτω από μία μικρή γέφυρα στο Μπόροου. «Καθόμασταν έξω, στις ομπρέλες κάτω από τη γέφυρα και υπήρξε μία ''βροχή'' αντικειμένων στις ομπρέλες. Ενα βαν είχε πέσει πάνω στη γέφυρα. Σηκωθήκαμε, είδα έναν άνδρα να αιμορραγεί. Δεν ξέρω πώς τραυματίστηκε. Τρέξαμε μέσα στο εστιατόριο, προσπαθώντας να βρούμε ένα ασφαλές μέρος, αλλά δεν υπήρχε. Βγήκα έξω ακι είδα μία γυναίκα πεσμένη κάτω, με αίματα», διηγήθηκε.
Η Ατκιν μπήκε σε ένα νοσοκομείο, για να βρει καταφύγιο, αλλά έπεσε σε νέο χάος στον δρόμο. «Κάποιος φώναζε και μετά άρχισαν όλοι να ουρλιάζουν και να τρέχουν μακριά του».
Προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο
Ο Οουεν Εβανς ήταν σε παμπ, όταν ξέσπασε ο πανικός.
«Ενα κύμα 30 ανθρώπων μπήκαν τρέχοντας και προσπάθησαν να κρυφτούν. Ακούγονταν πυροβολισμοί έξω. Ολοι μπήκαν κάτω από τα τραπέζια. Περιμέναμε περίπου 10 λεπτά, ενώ ακούγονταν συχνοί πυροβολισμοί. Κάποιος στο μπροστινό μέρος της παμπ πυροβολήθηκε. Υπήρχαν τρύπες από τις σφαίρες στα τζάμια. ''Πεθαίνει από αιμορραγία. Χρειαζόμαστε γιατρό'' φώναζε ο κόσμος κοντά του», περιέγραψε.
«Τους φωνάζαμε να σταματήσουν»
Ενας σεφ, περιέγραψε τη στιγμή που είδε δύο άνδρες με μεγάλα μαχαίρια να μπαίνουν στο εστιατόριο.
«Μαχαίρωναν τους ανθρώπους. Αστυνομικοί έφευγαν τρέχοντας. Ο άνδρας με το μαχαίρι σκότωνε δύο ανθρώπους. Του φωνάζαμε ''σταμάτα'' και ο κόσμος του πετούσε καρέκλες».
 το Λονδίνο: Αίμα και κορμιά παντού, τους μαχαίρωναν με μανία, τους πετούσαμε καρέκλες | iefimerida.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!