Ζάεφ: Προβοκάτσιες κατά της Ελλάδας οι ανδριάντες ιστορικών προσωπικοτήτων

Ο νέος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ (AP Photo/Boris Grdanoski)

Προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας χαρακτήρισε ο νέος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τις τοποθετήσεις από τις κυβερνήσεις Γκρουέφσκι ανδριάντων αρχαίων προσωπικοτήτων, αλλά και τις μετονομασίες δρόμων και αεροδρομίων στα Σκόπια.

Σε συνέντευξή του χθες Τρίτη στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Ζάεφ τόνισε πως κινήσεις όπως αυτές επιδείνωσαν τις σχέσεις με την Ελλάδα και ότι ο ίδιος θα τις σταματήσει.

Ωστόσο, ερωτηθείς εάν η κυβέρνησή του σχεδιάζει να γκρεμίσει κάποιους από τους ανδριάντες, απάντησε αρνητικά καθώς, όπως είπε, το οικονομικό κόστος είναι πολύ μεγάλο για την απομάκρυνσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκολα Γκρουέφσκι, στο πλαίσιο της πολιτικής του εξαρχαϊσμού, είχε «πλημμυρίσει» το κέντρο της πόλης των Σκοπίων με μικρότερα ή μεγαλύτερα αγάλματα και κτήρια, προκαλώντας ισχυρές αντιδράσεις, τόσο στα κόμματα της αντιπολίτευσης και μέρος της διανόησης, όσο και στο αλβανικό στοιχείο.

Επρόκειτο για ένα δαπανηρό έργο με την επωνυμία «Σκόπια 2014», που κόστισε περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό μιας χώρας με ασθμαίνουσα οικονομία.

Πηγή: http://www.skai.gr/news

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!