Σε απελπισία ο Τσαβούσογλου – Φοβάται τον Κοτζιά και οδηγεί την τουρκική διπλωματία σε ιστορική ήττα



Σε απελπισία ο Τσαβούσογλου – Φοβάται τον Κοτζιά και οδηγεί την τουρκική διπλωματία σε ιστορική ήττα


Ο θρασύδειλος και κατά συρροή ψεύτης Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναχωρώντας από τον συνεδριακό κέντρο στο Κραν Μοντάνα, έπειτα από συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, επανέλαβε στους δημοσιογράφους τη θέση του ότι αυτή η Διάσκεψη για το Κυπριακό είναι η τελική και χρειάζεται να υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα που εκκρεμούν.



Και επιμένει σε αυτή την αδιέξοδη θέση, εμφανώς στριμωγμένος από τους διπλωματικούς ελιγμούς Αθήνας και Λευκωσίας, που έχουν εκθέσει στην παγκόσμια κοινότητα την Τουρκία ως εκείνη που υπονομεύει την επίλυση του Κυπριακού, επιμένοντας στη διατήρηση των κατοχικών στρατευμάτων της στο νησί και στον ρόλο της ως  εγγυήτρια δύναμη σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πέρα ότι είναι εντελώς παράλογο χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει εγγυήτριες δυνάμεις και κατοχικά στρατεύματα στο έδαφός της, είναι μήπως η τζιχαντιστική Τουρκία κάποια δύναμη «ειρήνης» και «ασφάλειας»; Μια χώρα διεθνής τρομοκράτης, που επιχειρεί την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η Διάσκεψη για το Κυπριακό να μετατρέψει το Κατάρ σε προτεκτοράτο της για να προστατέψει τα κεφάλαια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που χρηματοδοτούν την παγκόσμια τρομοκρατία;
Που την ίδια ώρα με τη Διάσκεψη στο Κυπριακό διεξάγει παράνομες ασκήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ;
Η ίδια χώρα που αποδεδειγμένα εκπαιδεύει, χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τις τζιχαντιστικές συμμορίες στην Τουρκία;
Ποιο είναι αλήθεια το πραγματικό σχέδιο της Τουρκίας;
Μόνο ένα: Η μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της και στη συνέχεια ο εποικισμός της με εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες που θα έχουν τουρκικά διαβατήρια.
Το σχέδιο της Τουρκίας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι η πλήρης ισλαμοποίηση της Κύπρου και η αποκοπή της από τον δυτικό κόσμο.
Να σημειωθεί εδώ ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου, καθώς αναχωρούσε, γιατί αρνήθηκε να συναντήσει την Παρασκευή τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε:
«Δεν αρνήθηκα. Απλώς δεν μπορέσαμε να κανονίσουμε την ώρα» και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο τον ρώτησε: «Σας είπε ότι αρνήθηκα;». Ο δημοσιογράφος απάντησε «Ναι». Τότε ο Τούρκος Υπουργός είπε: «Τότε δεν σας είπε την αλήθεια».
Η αλήθεια είναι ότι ο Τσαβούσογλου έχει βγάλει κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στον Κοτζιά [διαβάστε εδώ] και προσπαθεί συνεχώς να τον αποφύγει γιατί δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει στα ίσια.
Εν τω μεταξύ τρέμει και για το κεφάλι του, το οποίο είναι έτοιμος να του το πάρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή του τα έχει μαζεμένα και από άλλες αστοχίες και όλα αυτά του έχουν προκαλέσει φοβερή νευρικότητα.
Όχι μόνο κατάφερε να περιθωριοποιήσει την Τουρκία στη Διάσκεψη, με τη μικροπρεπή αδιαλλαξία και κομπλεξισμό του, που παριστάνει την «υπερδύναμη» ενώ ο στρατός της χώρας του έχει πλήρως διαλυθεί, αλλά τα έχει κάνει τόσο μαντάρα που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα όλους τους σχεδιασμούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και να απομονωθεί η Τουρκία από τους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου, διότι οι υδρογονάνθρακες βρίσκονται στα νότια του νησιού και σε περίπτωση οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου οι Τουρκοκύπριοι, δηλαδή η Τουρκία, δεν δικαιούνται κανένα μερίδιο.
Η διάσκεψη αυτή είναι στην πραγματικότητα η τελευταία ευκαιρία του ίδιου του Τσαβούσογλου, ο οποίος οδηγεί την τουρκική διπλωματία σε ναυάγιο και ιστορική ήττα, έχει χάσει τον έλεγχο, δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται και λέει ασυναρτησίες που δεν τις ορίζει μέσα στο κεφάλι του


http://www.tribune.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!