H κίνηση του Κατάρ που εξόργισε τις άλλες αραβικές χώρες



Λύτρα 1 δισ. δολαρίων προκάλεσαν τη διπλωματική απομόνωση του Κατάρ σύμφωνα με τους Financial Times
Σε μια αποκάλυψη που δίνει μια πρώτη εξήγηση για την κίνηση των αραβικών χωρών κατά του Κατάρ προχωρούν οι Financial Times
Σύμφωνα με δημοσίευμα, η βασιλική οικογένεια κατέβαλε τον Απρίλιο 1 δισ. δολάρια ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσει 26 μέλη της οικογένειας που απήχθησαν στο νότιο Ιράκ αλλά και 50 στρατιώτες που συνελήφθησαν από τζιχαντιστές στη Συρία.
AdTech Ad

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα με αυτή την κίνηση το Κατάρ έδωσε χρήματα σε δύο ομάδες που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα»: μια ομάδα που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα στη Συρία και Ιρανούς αξιωματούχους ασφαλείας.
«Η συναλλαγή αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» αναφέρει χαρακτηριστικά αναλυτής στους FT.
Χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία κατηγορούν το Κατάρ ότι «παίζει σε διπλό ταμπλό» στις κατά καιρούς παρεμβάσεις του προς εξτρεμιστικές ή τρομοκρατικές ομάδες και η συναλλαγή αυτή αποτελεί μια ακόμα απόδειξη των ισχυρισμών τους.
«Αν θέλετε να δείτε πώς το Κατάρ χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές, δείτε αυτή τη συμφωνία. Και αυτή δεν είναι η πρώτη αλλά ανήκει σε μια σειρά από την έναρξη του πολέμου» δηλωνει μέλος της αντιπολίτευσης στη Συρία.
Από το 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα 700 εκατ. δολάρια δόθηκαν σε Ιρανούς αξιωματούχους με τα υπόλοιπα χρήματα να δίνονται σε ομάδες Ισλαμιστών στη Συρία που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα.
http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!