O Elon Musk παρουσιάζει το σχέδιο εποικισμού του Άρη



Μέσα από ένα άρθρο του στο περιοδικό New Space, ο Elon Musk παρουσιάζει το σχέδιο του για τον εποικισμό του Άρη. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Engadget, ο Elon Musk υπολογίζει ότι ένα εισιτήριο για έναν επιβάτη μιας αποστολής εποικισμού του Άρη θα κοστίζει το αστρονομικό ποσό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για τον Elon Musk, εάν το κόστος αυτό δεν πέσει σημαντικά χαμηλότερα, περίπου στα 200.000 δολάρια, δεν θα πρέπει να περιμένει η ανθρωπότητα να γίνει εφικτός ο εποικισμός ενός άλλου πλανήτη.

Πολιτικές μείωσης του κόστους είναι η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των πυραύλων και η δυνατότητα ανεφοδιασμού των διαστημοπλοίων σε τροχιά. Τέλος, η χρήση μεθανίου ως καυσίμου, για τον Elon Musk, είναι μία λύση μείωσης της δαπάνης του διαπλανητικού ταξιδιού από τη Γη στον Άρη.
Ο Elon Musk, στο άρθρο που δημοσίευσε στο περιοδικό New Space, ξεδιπλώνει με αρκετή λεπτομέρεια το όραμά του για τον εποικισμό του Άρη, ενώ δίνει και ένα πρόχειρο χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου θα μπορούσε να γίνει αυτό το ταξίδι. Σε κάθε περίπτωση αυτό σημαίνει ότι εξετάζει ήδη όλα τα ενδεχόμενα.
Πάντως, ο ίδιος ο Elon Musk σημειώνει ότι το ταξίδι αυτό θα είναι πολύ ευχάριστο για το πλήρωμα, αφού θα υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα λαμβάνουν χώρα στα διαστημόπλοια που θα το πραγματοποιήσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!