Βούλγαρος ευρωβουλευτής ζητά από την ΕΕ να εγκαταλείψουν τα Σκόπια την «αρχαιοποίηση»




«Ευρωβουλευτής από τη Βουλγαρία- o Τζαμπάσκι απαιτεί την ΕΕ να διατάξει την πΓΔΜ να εγκαταλείψει την Αρχαιοποίηση»

Ιούλιος 7, 2017. 13:26

Με επίσημη ερώτηση που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  ο Αγγέλ Τζαμπάσκι  ζητά από την ανεπίσημη κυβέρνηση της ΕΕ, να διατάξει «την άμεση διακοπή του δόγματος της ‘αρχαιοποίησης’ στην πΓΔΜ» (αναφέρεται ως ПЈРМ).



Σύμφωνα με τη  σλαβική τηλεόραση Sitel των Σκοπίων, ο Τζαμπάσκι στην αρχή της επερώτησης του, αναφέρει ότι «μετά από μια μακρά και δύσκολη περίοδο πολιτικής αστάθειας και βαθιάς κρίσης στην πΓΔΜ, η Βουλγαρία στηρίζει τη χώρα στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. 


«Αλλά ορισμένα ζητήματα είναι εξαιρετικά σημαντικά για την περιοχή, τα οποία τέθηκαν και συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του  Επιτρόπου Γιόχαννες Χαν με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ,  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια.
 «Τα ερωτήματά μου αφορούν τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη συμπεριφορά. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό πρέπει να είναι το πρώτο βήμα προς την ένταξη στην ΕΕ.
«Επιμένει η Επιτροπή στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της πΓΔΜ (ПЈРМ) και της Βουλγαρίας ως προϋπόθεση  για ένταξη στην ΕΕ;

Μήπως η διαδικασία της «αρχαιοποίησης» θα πρέπει να διακοπεί άμεσα και αποτελεσματικά, καθώς βλάπτει  τις σχέσεις μεταξύ της πΓΔΜ και των γειτόνων της;

 Μήπως, ταυτόχρονα, αυτή απενεργοποιεί τις προοπτικές της χώρας αυτής να ενταχθεί στην ΕΕ;», αναφέρει επίσημα, ο ευρωβουλευτής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αλλά ο Τζαμπάσκι δεν σταματά εκεί. Συγχρόνως ανακοινώνει ότι την επόμενη εβδομάδα, στις 11 Ιουλίου, διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες  συζήτηση και όπως αναφέρει η πρόσκλησή του πρόκειται για «Σύντομη συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις στην FYROM (ФИРОМ) και η διαδικασία ένταξης της στην ΕΕ».


Επιπρόσθετα, ο ίδιος σημειώνει ότι ομιλητές στο στρογγυλό τραπέζι θα βρίσκονται μαζί του «δύο διακεκριμένοι επιστήμονες από το ‘Μακεδονικό’ Ινστιτούτο Επιστημών, ο Γκεόργκι Νικόλοφ και ο Βολόντια Μιλατσκόφ. 


Ωστόσο, το σλαβικό κανάλι των Σκοπίων επισημαίνει ότι ‘εάν δεν απάτη αυτή η υπόθεση είναι τουλάχιστον παράξενη, γιατί οι δύο επιστήμονες που αναφέρονται είναι στην πραγματικότητα Βούλγαροι. Αφού τα βιογραφικά των Νικόλοφ και Μιλατσκόφ λένε ότι κατάγονται από τη Σόφια και μάλιστα το λεγόμενο ‘Μακεδονικό’ Ινστιτούτο Επιστημών είναι βουλγαρικό με έδρα τη Σόφια και δεν έχει καμία σχέση με την πΓΔΜ, ούτε υπάρχουν μελετητές, ιστορικοί και καθηγητές από τα Σκόπια.

(sitel.com.mk)

 η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!