Οι Τούρκοι θα πληρώσουν ακριβά την προδοσία στις ΗΠΑ – «Έδειξαν» στους τζιχαντιστές με χάρτη τις βάσεις στη Συρία

Οι Τούρκοι θα πληρώσουν ακριβά την προδοσία στις ΗΠΑ – «Έδειξαν» στους τζιχαντιστές με χάρτη τις βάσεις στη Συρία
Οργή για την Τουρκία επικρατεί στο αμερικανικό Πεντάγωνο εξαιτίας της αποκάλυψης των τοποθεσιών των αμερικανικών βάσεων στη Συρία από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU. Μάλιστα οι Τούρκοι έδωσαν και χάρτη, αυτόν που αναδημοσιεύουμε.
Την Τρίτη το πρακτορείο Anadolu «κάρφωσε» τις τοποθεσίες 10 βάσεων του αμερικανικού στρατού στη βόρεια Συρία, σε κάποιες περιπτώσεις δίνοντας λεπτομέρειες για τον αριθμό των Αμερικανών και των Γάλλων στρατιωτών που βρίσκονται εκεί.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ οι οποίες απέστειλαν ήδη διαμαρτυρία μέσω της διπλωματικής οδού ενώ το Πεντάγωνο προειδοποίησε ότι η δημοσιοποίηση θέσεων του αμερικανικού στρατού θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των στρατιωτών.
Ειδικότερα ο Έρικ Πέιχον εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε:
«Η δημοσίευση ευαίσθητων στρατιωτικών πληροφοριών εκθέτει τις δυνάμεις του Συνασπισμού σε μη αναγκαίο κίνδυνο και είναι πιθανό να διαταράξει τις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.
»Αν και δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ανεξάρτητα τις πηγές που συνέβαλαν στο θέμα αυτό, θα ανησυχήσουμε πολύ αν αξιωματούχοι μιας χώρας συμμάχου στο ΝΑΤΟ έθεσε σκοπίμως σε κίνδυνο τις δυνάμεις μας δημοσιοποιώντας ευαίσθητες πληροφορίες».
Ο Πέιχον επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους στην Τουρκία.
Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον είναι ήδη τεταμένες μετά την απόφαση των ΗΠΑ να στηρίξουν και να εξοπλίσουν τους Κούρδους μαχητές της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) με στόχο να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος από το προπύργιό τους στη Ράκα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!