Γερμανός υπουργός- Υπάλληλος του Σόρος: Η διαφορά του ονόματος είναι …τρελή!

«Ρότ: Η διαφορά του ονόματος είναι συνολικά τρελή»

Ιούλιος 12, 2017. 13:46

Ο υφυπουργός στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών για την Ευρώπη, Μίχαελ Ροτ (Michael Roth), μετά τη συνάντηση με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ότι η χώρα του θα στείλει ένα μήνυμα, ότι τα Σκόπια έχουν την ευκαιρία να ξεπεράσουν τα προβλήματα με  τους γείτονες.








Ο Ροτ πρόσθεσε ότι οι υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις που άκουσε από τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Μπουγιάρ Οσμάνι και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ακούγονται αισιόδοξες για το μέλλον της χώρας.



«Μερικές φορές τα Σκόπια ήταν μεταξύ των χωρών που αποτελούσαν παράδειγμα, αλλά στο παρελθόν ένα μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης χάθηκε, και τώρα αυτή η εμπιστοσύνη πρέπει να επιστρέψει. Έχω την εντύπωση ότι το πολιτικό κλίμα στην πΓΔΜ έχει  εντελώς δηλητηριασθεί.  Οι ανταγωνισμοί δεν γίνονται σε ένα δημοκρατικό και πολιτικό κλίμα, αλλά το να υπάρχει μίσος, εχθρότητα είναι απαράδεκτο», είπε ο Ροτ.



Ο ίδιος χαρακτήρισε ως τρέλα τη σύγκρουση μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας και πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει τα δύο μέρη.


«Κανείς εκτός από τα Σκόπια και την Ελλάδα δεν έχει λάβει μέρος στη διαμάχη για το όνομα. Αυτό συνολικά είναι τρέλα. Θέλω να πω ότι στην Ελλάδα το θέμα είναι συναισθηματικό, αλλά νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε την ιστορία για την ιστορία και να προχωρήσουμε προς ένα κοινό μέλλον, όπου η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει, εάν θέλετε», είπε ο Ροτ, σύμφωνα με την «tv21.tv/mk»


Αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών,  κάλεσε τον Γερμανό υπουργό Μιχαέλ Ροτ «να απέχει από τα μαθήματα της ιστορίας όταν επισκέπτεται τις χώρες των Βαλκανίων.


«Καλούμε τον Γερμανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιχαέλ Ροτ να είναι προσεκτικός όταν επισκέπτεται χώρες των Βαλκανίων, να αποφεύγει να προσπαθεί να δίνει μαθήματα ιστορίας και να δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό για την ευαισθησία των Ευρωπαίων εταίρων του», αναφέρει το σκοπιανό Alsat-m.

Στο βιογραφικό του Γερμανού πολιτικού η Wikipedia τον χαρακτηρίζει ως «Soros servant»- υπάλληλος του Σόρος που είναι μέλος  του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!