«Μπορεί να υπήρξε πολιτισμός στον Άρη πριν χιλιάδες χρόνια;»: Ερώτηση μέλους του Κογκρέσου των ΗΠΑ στη NASA


DANA ROHRABACHER

Είναι δυνατόν να υπήρξε πολιτισμός στον Άρη πριν χιλιάδες χρόνια;» ρώτησε ο Ντέινα Ρόραμπαχερ, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ (Βουλή των αντιπροσώπων) αντιπροσωπεία επιστημόνων της NASA, κατά τη διάρκεια ακρόασης στην επιτροπή Επιστημών της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τις σχεδιαζόμενες αποστολές εξερεύνησης άλλων πλανητών της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.
Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, μετά από σειρά ερωτήσεων προς τους εκπροσώπους της NASA, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής (ο οποίος είναι γνωστός για αρκετές «περίεργες» απόψεις και τοποθετήσεις του- ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν έχει πει πως βρίσκεται στο «παλαβό περιθώριο» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος) ρώτησε το εξής: «Υποδείξατε πως ο Άρης ήταν εντελώς διαφορετικός πριν χιλιάδες χρόνια. Υπάρχει πιθανότητα να υπήρξε πολιτισμός στον Άρη πριν χιλιάδες χρόνια;».

Την ερώτηση αυτή ανέλαβε να απαντήσει ο Κένεθ Φάρλεϊ, επιστήμονας της αποστολής Mars Rover 2020 και καθηγητής γεωχημείας του Caltech, ο οποίος απάντησε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως ο Άρης ήταν διαφορετικός πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, όχι χιλιάδες χρόνια. «Και δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία εγώ τουλάχιστον γνωρίζω» πρόσθεσε ο Φάρλεϊ. 
Ο Ρόραμπαχερ συνέχισε: «Θα το αποκλείατε; Βλέπετε, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι... τέλος πάντων».
«Θα έλεγα πως είναι εξαιρετικά απίθανο» απάντησε ο Φάρλεϊ.
Η εν λόγω ερώτηση (και η απάντηση) έχουν προκαλέσει αίσθηση στις ΗΠΑ, όπου έχουν κάνει τον γύρο των social media.
www.huffingtonpost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!