Τραμπ: Η Ελλάδα παρέχει τρομερές ευκαιρίες για επενδύσεις


(Ξένη Δημοσίευση) Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) (Α) υποδέχεται τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (Δ), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, στο Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον.  Ο πρωθυπουργός που πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, καθώς και με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, ενώ θα συναντήσει και τον Αντιπρόεδρο, Mike Pence. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Μήνυμα υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος. Τις προοπτικές ενίσχυσης των διμερών συνεργασιών έθιξε ο Αλέξη Τσίπρας.  

Για μια εξαιρετικά καρποφόρα και εποικοδομητική συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο.
«Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες καθώς ανακάμπτουν από την κρίση που τους χτύπησε και παρέχει τρομερές ευκαιρίες για επενδύσεις», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ κάνοντας αναφορά στις συζητήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά καρποφόρα και επικοδομητική συνάντηση για θέματα ενέργειας άμυνας εμπορίου.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο ηγετών, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε επιπλέον: «Έχω επίσης ενημερωθεί ότι υπάρχει μια συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών F16 και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τις σχέσεις μας. Οι Aμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες καθώς ανακάμπτουν από την οικονομική κρίση που χτύπησε τη χώρα τους. Ενθάρρυνα τον κύριο πρωθυπουργό να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και επιβεβαίωσα τη στήριξη μας για αξιόπιστη ανακούφιση από το χρέος».
Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ακόμη: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες γιατί φιλοξενούν αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στη βάση της Σούδας. Και να τους συγχαρώ γιατί δαπανούν το 2% του προϋπολογισμού για τις αμυντικές τους δαπάνες».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που κατάφερε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. «Οι ΗΠΑ θαυμάζουν αυτή την εξαιρετική κληρονομιά με δέος», είπε χαρακτηριστικά.
Τσίπρας: Η συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι σήμερα περισσότερο σημαντική από ποτέ
“Εξαιρετικά γόνιμη” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συνάντηση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
“Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συνάντηση ήταν εξαιρετικά γόνιμη, δεν αισθάνθηκα ούτε μια στιγμή ότι απειλούμαι, αντιθέτως αισθάνθηκα ότι υπάρχει μια γόνιμη προοπτική προκειμένου να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν και να δούμε το κοινό έδαφος, που είναι πολύ σημαντικό για τις σχέσεις των δύο λαών μας, που είναι παραδοσιακές και ιστορικές και για τους κοινούς μας στόχους”, είπε ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σήμερα ίσως στο καλύτερο επίπεδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η στρατηγική μας συνεργασία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τροφοδοτείται από τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, τόνισε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Η συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα είναι σήμερα περισσότερο σημαντική από ποτέ και η Αθήνα προσβλέπει στην προσέλκυση σημαντικών αμερικανικών επενδύσεων, σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!