«Osmanlı Τokadı» Οι δύο σφαλιάρες που έφαγε ο Μουσταφά Κεμάλ… και το μίσος του για τους Άραβες!















Πολλές φορές από τις στήλες της εφημερίδας μας, αναφερθήκαμε στα γελοία ονόματα και επώνυμα των σημερινών Τούρκων της Τουρκίας, τα οποία επέβαλε ο «πατέρας» Κεμάλ με νόμο το έτος 1934, προκειμένου να ομογενοποιήσει τις διάφορες φυλές και εθνότητες.
Χωρίς υπερβολή, γράφαμε την αλήθεια στηριζόμενοι σε αδιαμφισβήτητες πηγές, που ειπώθηκαν και γράφτηκαν σε ανύποπτο χρόνο και πριν από αιώνες. Στο σημερινό άρθρο μας που θα αναφερθούμε στο τι λένε οι γύρω λαοί (και οι Οθωμανοί) για αυτούς.
Ξεκινάμε με τους Οθωμανούς, οι οποίοι ουδέποτε αποκάλεσαν ή θεώρησαν τον εαυτό τους Τούρκους. Αυτοπροσδιορίζονταν ως Οθωμανοί και αποκαλούσαν τους Τούρκους «eşşoglu eşşek δηλαδή eşek oğlu eşek» που σημαίνει [γαϊδάρου γάϊδαρος, γιός του γαϊδάρου].

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Γκαζί κ. Τζεμαλετίν Τασκιράν δηλώνει ότι η λέξη Τούρκος ήταν υποτιμητική. Το να λέμε σήμερα είμαστε Τούρκοι είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του Ατατούρκ.
Οι Ιρανοί και οι Πέρσες ακόμα και σήμερα τους αποκαλούν türk-i har που σημαίνει αυτολεξί τουρκο-γάϊδαρος (Farsçada «Türk-i hâr» رخ کرت eşek Türk).
Οι Άραβες αποκαλούσαν τους Τούρκους ETRAK-İ BİLA İDRAK, που αργότερα το οικειοποιήθηκαν και οι Οθωμανοί με μία μικρή παράφραση ETRAK-İ Bİ İDRAK που σημαίνει «Τούρκοι άνευ νοημοσύνης» μπουνταλάδες, δηλαδή, βλάκες!
Στα αγγλικά και σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες η χώρα Τουρκία αποδίδεται με την λέξη Τurkey που σημαίνει γαλοπούλα. Μετά την ανακάλυψη της Αμερικής πολλές γαλοπούλες (από εκεί προέρχεται το πουλί αυτό) εισήχθησαν στην Ευρώπη μέσω Οθωμανικής αυτοκρατορίας, και οι Ευρωπαίοι ταύτισαν το πουλί με τη χώρα, και κοροϊδευτικά λόγω της γαμψής μύτης της γαλοπούλας και επειδή οι οθωμανοί ντύνονταν παρδαλά, όπως είναι η εμφάνιση της γαλοπούλας…
Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια γίνεται λυσσαλέα προσπάθεια των Τούρκων να αλλάξουν τη διεθνή ονομασία της χώρας από …γαλοπούλα (στα αγγλικά Turkey) σε Türkiye (όπως λέγεται στα τουρκικά). Εμείς οι Πομάκοι τους αποκαλούμε «saruhu magare» που σημαίνει γάιδαρος με κουφά αυτιά. Ετυμολογικά συντίθεται από τις λέξεις sagır=κουφός, uho=αυτί, magare=γάιδαρος. Φυσικά, έτσι τους ειρωνευόμαστε…
Οι Ρωμά της Ελλάδος, τους Τούρκους τους αποκαλούν χοραχάϊ και την τουρκάλα χορένσα δηλαδή γαϊδάρα. Την 1η Δεκεμβρίου 2013, ο Γιασίν Ακτάϊ καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μπάϊμπουρτ και μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος του Ερντογάν σε πάνελ στο Πανεπιστήμιο, ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και καθηγητών, τεκμηριωμένα απέδειξε ότι δεν υπάρχει τουρκική φυλή, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων ακόμα και κομματικών στελεχών του ιδίου κόμματος και πολλών εφημερίδων. Δήλωσε ότι οι Τούρκοι είναι ένα συνονθύλευμα από πολλούς λαούς και κανένας σήμερα δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι είμαστε απόγονοι των Τούρκων που ήρθαν καβάλα από τα βάθη της Ασίας.
Λέγεται και γράφεται σε απομνημονεύματα πολλών αξιωματικών του Οθωμανικού στρατού, που λόγω απαγόρευσης ακόμα δεν δημοσιεύονται, ότι ο όρος Τούρκος είναι εφεύρημα του Κεμάλ Ατατούρκ.
Όταν ο Κεμάλ ήταν αξιωματικός στην ανατολική στρατιά της αυτοκρατορίας, ένας Άραβας ταγματάρχης του Οθωμανικού στρατού έριξε δύο σφαλιάρες [Osmanlı Τokadı] στον Κεμάλ και τον αποκάλεσε «τουρκογάϊδαρο». Από την ημέρα εκείνη ο Κεμάλ μισούσε τους Άραβες..
Το πραγματικό του όνομα από Μουσταφά το έκανε Ατατούρκ και της γυναίκας του από Φατμά το έκανε Λατιφέ, που σημαίνει ελαφρούλα ή αστεία, από μίσος και μόνο προς κάθε τι το αραβικό, όπως το όνομά του Μουσταφά.
Ο προφήτης μας ο Μωάμεθ το έτος 622 μ. Χ. στους λόγους Χαδίς, προέτρεπε τους πιστούς «τους Τούρκους όπου τους βρείτε σκοτώστε τους. Άμα δεν τους πολεμήσετε θα είναι και το τέλος σας».
Μετά από πέντε αιώνες, δηλαδή το 10ο και 11ο αιώνα, όλοι γνωρίζουμε τι έπραξαν οι Μογγόλοι και οι Τούρκοι στους λαούς της Μεσοποταμίας και του Χορασάν.
Λεηλάτησαν και εξαφάνισαν τον πολιτισμό της Μεσοποταμίας, της Μέσης Ανατολής, της Αιγύπτου, του Χορασάν και αργότερα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζαντίου).

Τεύχος 73, Ιούνιος - Ιούλιος 2014,http://zagalisa.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!