Τελεσίγραφο Κοτζιά στην Άγκυρα: «Μην ασχοληθείτε ξανά με τη Θράκη» και καρφί για τα εσωτερικά της Τουρκίας

Τελεσίγραφο Κοτζιά στην Άγκυρα: «Μην ασχοληθείτε ξανά με τη Θράκη» και καρφί για τα εσωτερικά της Τουρκίας

Ηχηρή απάντηση δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, που αναφέρεται σε εσωτερικά ζητήματα της πατρίδας μας στη Θράκη [διαβάστε εδώ την τουρκική ανακοίνωση]. Η Ελλάδα διαμήνυσε αυστηρά στην Τουρκία ότι η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας» και «έξωθεν παρεμβάσεις είναι απορριπτέες». Η ελληνική διπλωματία δεν παρέλειψε με νόημα να προτρέψει την Τουρκία «να εστιάζει στα του οίκου της και στις δικές της σοβαρές εσωτερικές υποθέσεις».



Σε ό,τι αφορά τους ψευτομουφτήδες της Θράκης, τους οποίους η Άγκυρα αναφέρει στην ανακοίνωσή της ως «εκλεγμένους» εκπρόσωπους της «τουρκικής» μειονότητας, η Αθήνα δηλώνει ότι πρόκειται για πρόσωπα που διώκονται «για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας» και ότι οι ίδιοι είναι «υπόδικοι και για άλλες αξιόποινες πράξεις».
Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κρίνεται από τους γνωρίζοντες ως πολλαπλών αναγνώσεων και εξαιρετικά συγκεκριμένων μηνυμάτων που οφείλουν οι παραλήπτες να τα κατανοήσουν απόλυτα.

ιαβάστε την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα ιστορικό βήμα, εγκρίνοντας το νομοσχέδιο για την Σαρία, το οποίο ενισχύει την ισονομία και την ισοπολιτεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
»Είναι μια ρύθμιση που ενισχύει το καθεστώς των νομικών εγγυήσεων και των ατομικών ελευθεριών, αναβαθμίζοντας εν τέλει την ποιότητα ζωής του συνόλου των μελών της κοινότητας.
»Η ρύθμιση για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας, για την οποία έξωθεν παρεμβάσεις είναι απορριπτέες. Καλό θα ήταν η Τουρκία να εστιάζει στα του οίκου της και στις δικές της σοβαρές εσωτερικές υποθέσεις.
»Περαιτέρω, υπενθυμίζουμε ότι οι διωκόμενοι για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας, υπόδικοι και για άλλες αξιόποινες πράξεις, δεν μπορούν να προβάλλονται ως αυτόκλητοι και αξιόπιστοι συνομιλητές για οποιοδήποτε θέμα και σε κανένα ευνομούμενο και εμφορούμενο από δημοκρατικά ιδεώδη ευρωπαϊκό κράτος.
»Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα έχει δεσμευθεί οικειοθελώς από συγκεκριμένες Συνθήκες, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!