Η ταραχώδης προσωπική ζωή του Χόκινγκ -Οι δύο γάμοι, οι απιστίες και οι φήμες περί κακοποίησης [εικόνες]


Φωτογραφία: AP
Μπορεί τα διεθνή Mέσα να έδωσαν βάση στο έργο του και στη νόσο του και το πώς κατάφερε να μείνει ζωντανός τη στιγμή που δεν μπορούσε να κουνηθεί, αλλά ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν ένας άνθρωπος που αγάπησε και αγαπήθηκε στη ζωή.
Πολλοί θα χαρακτήριζαν την προσωπική του ζωή πολυτάραχη, καθώς δύο γάμοι, δύο χωρισμοί και τρία παιδιά δεν είναι λίγα, αν σκεφτεί κανείς πως ο διάσημος αστροφυσικός περνούσε τη μέρα του δουλεύοντας τόσο πολύ που κοιμόταν ελάχιστα.
Βέβαια δεν ήταν κρυφό πως οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του Χόκινγκ ήταν «οπλισμένες» με τεράστια υπομονή, επιμονή και κατανόηση.

Ο πρώτος γάμος με την Τζέιν Γουάιλντ
H Τζέιν Γουάιλντ
Η πρώτη του γυναίκα ήταν η Τζέιν Γουάιλντ, η οποία τον γνώρισε ακριβώς την περίοδο που ο Χόκινγκ έμαθε ότι πάσχει από Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση και παρατηρούσε τα άκρα του να παραλύουν και να δυσκολεύεται σε κίνηση και ομιλία.
Ο Στίβεν Χόκινγκ και η Τζέιν Γουάιλντ παντρεύτηκαν το 1965, ενώ για την ακρίβεια η σχέση τους ξεκίνησε αφότου ο ίδιος έμαθε πως πάσχει από την ασθένεια και κράτησε για τριάντα ολόκληρα χρόνια.
Η ζωή τους ως παντρεμένοι τα πρώτα χρόνια ήταν μοιρασμένη ανάμεσα σε Βρετανία και Αμερική, καθώς το ζευγάρι έμενε στο Λονδίνο, όπου η Τζέιν σπούδαζε ακόμη και όποτε είχε ευκαιρία ταξίδευε μαζί του στην Αμερική σε συνέδρια.
H Τζέιν Γουάιλντ
Δύο χρόνια μετά (το 1967) ήρθε στη ζωή τους ο πρώτος τους γιος, ο Ρόμπερτ, την περίοδο μάλιστα που ο Χόκιγνκ ολοκλήρωνε τη διατριβή του σχετικά με τη φράση «ο κόσμος μπορεί να ξεκίνησε ως μοναδικότητα».
Η Τζέιν πέρασε τα επόμενα χρόνια κοντά στον σύζυγό της βοηθώντας τον τόσο με τη δουλειά του, όσο και με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε καθημερινά.
Το 1970 ήρθε στον κόσμο η μοναχοκόρη τους, Λούσι Χόκινγκ, και εννιά χρόνια μετά γεννήθηκε ο μικρότερος γιος τους, Τίμοθι.
Η κρυφή έλξη της Τζέιν με άλλον
Ωστόσο, ο γάμος τους, όσο κι αν προσπαθούσαν να τον κρατήσουν ακέραιο, δεν άντεξε στον χρόνο. Κομβικό ρόλο σε αυτό ίσως και να έπαιξε η σχέση της Τζέιν με τον μουσικό Τζόναθαν Τζόουνς, ο οποίος βρισκόταν πολύ κοντά στην οικογένεια, βοηθώντας κυρίως την Τζέιν με τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς της και τα παιδιά της.
Ο Τζόναθαν από τότε που γεννήθηκε ο Τίμοθι άρχισε να μένει στο σπίτι της οικογένειας, ενώ η αγάπη του για τη θρησκεία ήταν το πρώτο πράγμα που τον έφερε κοντά με την Τζέιν.
Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, η σχέση τους έμεινε πλατωνική για χάρη της οικογένειας, αλλά στη βιογραφία του ο Χόκινγκ αναφέρει πως η κοντινή σχέση που είχε ο μουσικός με τη γυναίκα του τον ενοχλούσε, όπως επίσης τον ενοχλούσε το γεγονός πως ο μουσικός είχε αναλάβει τόσο πολλά καθήκοντα, που είχε σχεδόν τον ρόλο του συζύγου στην οικογένεια.
Με μία από τις νοσοκόμες του
Εκείνη την περίοδο ο Χόκινγκ αρρώστησε τόσο βαριά που η Τζέιν ρωτήθηκε αν επιθυμούσε να τερματιστεί η υποστήριξη που τον κρατούσε στην ζωή. Η ίδια αρνήθηκε, αλλά η συνέπεια ήταν μία τραχειοτομή, που θα απαιτούσε την εικοσιτετράωρη νοσηλευτική φροντίδα και θα τον ανάγκαζε να μην μπορεί να μιλήσει καθόλου.
Μία από τις νοσοκόμες που θα τον φρόντιζαν κάθε μέρα ήταν η Ελέιν Μέισον, η οποία έμελλε να γίνει και η επόμενη γυναίκα του.
Δεύτερος γάμος με τη νοσοκόμα του
Η Ελέιν Μέισον
Η Μέισον τον «έκανε» το 1990 να εγκαταλείψει το σπίτι του και την οικογένειά του και να ζήσει μαζί της.
Η ίδια ωστόσο δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τις τόσες νοσοκόμες και τους γιατρούς που ήταν καθημερινά στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να νιώσει οικογενειακή θαλπωρή.
Οι ισχυρισμοί περί κακοποίησης του Χόκινγκ από τη γυναίκα του και η αστυνομική έρευνα
| iefimerida.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!