Στρατηγός Πενταράς: Εξαιρετικά δύσπιστος με το σενάριο για τους δύο στρατιωτικούς στον Έβρο



"Έχω υπηρετήσει εκεί και ξέρω..." ανέφερε ο εν αποστρατεία Στρατηγός Ανδρέας Πενταράς, ο οποίος άφησε αιχμές από την εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" του ΡΙΚ, για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν με τους δύο στρατιωτικούς στον Έβρο, ουσιαστικά αμφισβητώντας την επίσημη ελληνική αλλά και τουρκική εκδοχή, οι οποίες άλλωστε είναι σχεδόν ταυτόσημες

Ο Πρώην επικεφαλής της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ), Στρατηγός ε.α. Ανδρέας Πενταράς εμφανίσθηκε εξαιρετικά δύσπιστος αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν. Αρχικώς, υπήρξε ιδιαίτερα σκεπτικός για το αν πραγματικά υπήρξε περίπολο δύο μόνιμων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων με ένα κινητό στο χέρι.


Επίσης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος ως διοικητής μονάδας έχει υπηρετήσει στην περιοχή και χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολο να έχουν συμβεί τα πράγματα όπως αυτά έχουν περιγραφεί από ελληνικής πλευράς, καθώς 1ον) τέτοια περιστατικά στις Καστανιές αποτρέπονται από δύο παράλληλους δρόμους που ακολουθούν τα περίπολα Τούρκων και Ελλήνων, ενώ ακριβώς για περιπτώσεις που σημειώνεται κακοκαιρία, υπάρχουν συγκεκριμένα έργα υποδομών που εμποδίζουν τους στρατιωτικούς από το να χάνονται.

Παράλληλα, κάνει λόγο για πολύ σοβαρό συμβάν, παρόμοιο του οποίου υπενθύμισε ότι τον Ιούλιο του 2006 οδήγησε σε πόλεμο και εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο, καθώς η Χεζμπολάχ δεν απελευθέρωνε 2 ισραηλινούς στρατιωτικούς.

Ανησυχία, για τις πραγματικές διαστάσεις του συμβάντος στον Έβρο, αλλά και το τι έπεται, προκαλούν οι πληροφορίες για την ασυνήθιστη άσκηση των Τούρκων που είχε προηγηθεί στο Κάραγατς, με συμμετοχή διαφόρων κλιμακίων, αλλά και από το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι είχαν "πλημμυρίσει" την περιοχή από την δική τους πλευρά των συνόρων στο συγκεκριμένο με υπέρυθρες κάμερες...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!