Ο ιδρυτής του Wikileaks ξάφνιασε όλο το Twitter με την ανάρτησή του στα αρχαία Ελληνικά [εικόνες]

Φωτογραφία: AP
Ενα κείμενο το οποίο ομολογουμένως δεν περιμέναμε δημοσίευσε στο Τwitter του ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ.
Κι αυτό γιατί ενώ ο ίδιος κατάγεται από την Αυστραλία, το κείμενό του είναι στα αρχαία ελληνικά και συγκεκριμένα πρόκειται για απόσπασμα από το «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο».
Θέλοντας να στείλει τα δικά του μηνύματα (προφανώς στους επικριτές του), τα λόγια που έγραψε σημαίνουν τα εξής:

«Μη δώσετε τα άγια πράγματα στους σκύλους, ούτε να πετάξετε τα μαργαριτάρια στους χοίρους, γιατί αλλιώς οι χοίροι θα τα καταπατήσουν με τα πόδια τους και οι σκύλοι θα στραφούν εναντίον σας και θα σας καταξεσκίσουν ».
Ποιος είναι ο Τζούλιαν Ασάνζ
Ο Τζούλιαν Πολ Ασάν είναι Αυστραλός ακτιβιστής που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο και είναι γνωστός επειδή ίδρυσε την ιστοσελίδα Wikileaks.
Το Wikileaks ιδρύθηκε το 2006, όπου ο Ασάνζ ήταν μέλος του 9μελούς συμβουλίου του Wikileaks με αποτέλεσμα ο ίδιος σύντομα να γίνει ένας από τους κύριους εκπροσώπους του στον Τύπο.
Ενώ οι εφημερίδες τον περιγράφουν ως «διευθυντή» ή «ιδρυτή» του Wikileaks, ο ίδιος δεν αποκαλεί έτσι τον εαυτό του,αλλά λειτουργεί ως αρχισυντάκτης του, ενώ έχει δηλώσει ότι έχει την τελική απόφαση στη διαδικασία της εξέτασης των εγγράφων που υποβάλλονται στο site.
Ο ίδιος μάλιστα, όπως και όλοι οι άλλοι που εργάζονται για το site, είναι εθελοντής, άνευ πληρωμής.
Οι κατηγορίες περί βιασμού
Το περιστατικό, σύμφωνα με τις καταγγελίες, συνέβη το 2010, όταν ο Ασάνζ πήγε στη Σουηδία για να παρακολουθήσει σεμινάριο.
Ο ιδρυτής των Wikileaks, δεν αρνείται ότι έκανε σεξ με δύο Σουηδέζες μέσα σε τέσσερις μέρες, αλλά απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες των γυναικών περί βιασμού.
Ο Ασάνζ κατέφυγε το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου του δόθηκε πολιτικό άσυλο προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου βρισκόταν αντιμέτωπος με καταγγελίες για βιασμό.
Ο ιδρυτής των WikiLeaks αρνείται τις κατηγορίες και εκφράζει φόβους ότι η Σουηδία θα τον παραδώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δημοσίευση από τον ιστότοπο στρατιωτικών μυστικών και δεκάδων χιλιάδων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων το 2010.
| iefimerida.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!